Til kamp mot komplett kaos!

Har du noen ganger følelsen av at hodet er fullt av alt du skulle gjort, av planer du har lagt, og av avtaler som du vet er nært forestående. Kjennes det noen ganger som om alt et et eneste stort kaos, og orden en slags utopi. Selv sverger jeg til lister!

Jeg er litt av ei listeguri, om jeg må si det selv. Ikke fordi jeg er så strukturert og ordentlig av meg, nei snarere tvert i mot. Hvis tilværelsen ikke skal bli helt etter ’sjødragan i Berlevåg’ og livet som det ’faller seg’, så trenger jeg lister og planer. For meg er lister en helt vanlig del av hverdagen. De siste ukers flytting har krevd sine lister, jula har sine lister, alt som ikke blir prioritert midt i flyttingen skaper sine . Og så har du mathandlelista, julegavelista og lista for prosjekter på vent. Lista er lang, for å si det sånn. Og de er mange. Og ofte på papir, et eller annet sted.

Nå har jeg imidlertid funnet et verktøy for listefolk som meg selv, et verktøy jeg helt klart vil anbefale til alle som kjenner seg igjen her. Vi snakker her om Wunderlist! Lastes ned, gratis fra nettet til både pc og mac. (En stor takk til min webcoach Trond Heggelund for at du delte dette med meg.)

Det som gjør Wunderlist til et smart verktøy og midt i blinken for ei listeguri som meg er at her ligger alle lister samlet på et sted, og så kan jeg dele den lista jeg vil med hvem jeg vil. Slik at vi opererer på samme liste, ser endringer i samme stund og kan holde oversikt over hva som blir gjort, og hva som ikke blir gjort.  Jeg har prøvet den ut både på hjemmebane, i jobbsammenheng og i et styre jeg sitter i. Og det fungerer alle steder.

Det var ukens praktiske lille tips for litt mer orden på livet! Som din coach ønsker jeg å hjelpe deg til å nå dine mål, også på denne måten.

Ta gjerne kontakt.

Alt godt for uken som kommer!

Foto: Lars Åke Andersen