Vårfornemmelser og flørting

 

Her i nord opplever vi for tiden deilige dager. Den arktiske våren, eller den beste delen av vinteren, de lærde strides. Solen skinner fra blå himmel og temeraturen ligger rundt 5 grader pluss, altså ”litt lettere jakker” og ”hansker i lomma”. På verandaen er det mulig å sitte ute i bare fleesejakken og dongeribuksa, lese en bok og drikke kaffe som faktisk holder seg varm en stund.

De hvitkledde fjell ligger der som en perfekt tanngard og frister noen til ski og tøffe turer, mens andre har nok glede av bare å løfte blikket for å nyte synet.

Selv har jeg avsluttet vintersesongen og startet våren og fjæralivet. Min søte ”snart-tenåring” har skadet foten i slalåmløypa og målet for turer blir i humpeavstand fra bilen.

Lørdag var vi hos Bryggerjentene i Ersfjordbotn. En kombinasjon av butikk og café 25 minutter fra byen, ute i havgapet. Her er alt vakkert! Bryggerjentene, maten de serverer, tingene de selger og naturens ramme rundt det hele. Kan bare anbefale alle å ta turen dit.

Søndag tok familien turen til Bellvikfjæra som også ligger 25 minutters kjøring fra byen, bare i motsatt retning. Den søte lille tar bilder som skal behandles på pcén, jeg samler steiner som bare blir liggende i samlebøtte helt ubehandlet. Så spiser vi matpakken og nyter sola i ansiktet.

Denne våren skal det gå sport i å oppdage min egen by, og nærområdet på en ny måte. Finne både de steder som alltid har ligget der, og de steder som noen har bygget opp med kjærlighet og iver. Jeg kommer til å rapportere til de som vil høre og se, det bare gjør jeg. Både her i bloggen, på Instagram og Twitter legger jeg ut små glimt fra store personlige sanselige opplevelser. Og du må gjerne følge meg.

For meg er dette en måte og finne igjen det som lever og gir liv, det som gjør meg større, snillere og mjukere. For meg blir dette en flørt med det sanselige. Denne flørten er livgivende og viktig når skjermverdenen er dagliglivet og nær omgangsvenn.

Nyt våren, skjerp flørten og gi deg selv livgivende opplevelser i både by og natur. Og del gjerne med meg.