Dette er ditt liv!

I samtale med de godt voksne i slekta tenker mange av oss gjerne at denne historien skulle vært i en egen bok. Nå tilbyr vi oss å gjøre den jobben. Godt Fortalt heter vårt nystartede firma, og vi skal lage praktboka med bilder og tekst fra levd liv.

Boka får det opplag som familien selv trenger, til barn, barnebarn og oldebarn, og kanskje gode venner. Den skal altså ikke selges i bokhandel, men være til glede for oppdragsgiver.

Nå har vi vært i avisa Nordlys for å tilby oss å skrive den første boka vår gratis for den heldige utvalgte. Under kan du lese teksten, som du kan skimte på bildet over. Takk til Journalist og fotograf for god sak.

God helg til deg, der du er!

 

Hvor ofte har du tenkt: Det skulle jeg ha skrevet ned?

Tekst: Tove Myhre

tove.myhre@nordlys.no

Foto: Yngve Olsen Sæbbe

yngos@nordlys.no

Men gjorde du det? Neppe. Nå har skribent Eirin Bjørnstad og fotograf Lars Åke Andersen i den ferske tromsøbedriften Godt fortalt fått 274.000 pilotprosjektkroner fra Introfondet for å skrive vanlige folks livshistorier.

– For noen år siden leste jeg om noen som hadde gjort noe liknende og tenkte «Dette har jeg også lyst til å gjøre!». Så møtte jeg Lars Åke som likte ideen.

– Da hadde jeg allerede laget et par bøker, både fra en Cuba-tur og bøker til familien, så jeg var inne på sporet, sier Andersen.

– Og da jeg så bøkene, tenkte jeg «Sånn skal det se ut!», forteller Bjørnstad.

Til glede for slekt og venner

Pilotprosjektet retter seg mot privatpersoner til glede for slekt og venner. Gjennom intervjuer, fotografering og digitalisering av bilder fra familiealbum skal Godt fortalt lage praktbøker som dokumenterer både høydepunkter og hverdagshistorier fra folks liv.

– Det er veldig populært med slektsforskning, men der blir det gjerne bare en rekke med navn. Vi ønsker å løfte fram enkeltnavn og skrive historien fram, sier Bjørnstad.

Den første som får ei sånn bok kan være deg.

Gratis

– Nå leter vi etter den som vi skal skrive den første boka om. Eller de. Vi skriver gjerne om ektepar også, sier Bjørnstad.

Og den som først får sin historie mellom stive permer, får det gratis. Det eneste Godt fortalt forlanger er å bruke boka i markedsføringa av bedriften.

– Vi skal lage ei pilotbok og trenger en prøvekanin. Vi tror det er veldig mange som har snakket om å ta vare på familiens historiearv, men så blir det bare med praten. Nå vil vi gjøre jobben for dem.

– Og prisen?

– Det vil vi få svar på når vi har laget den første boka, sier Andersen.

Han og Bjørnstad er å finne på godtfortalt.no

 

–  Vi tror det er veldig mange som har snakket om å ta vare på familiens historiearv, men så blir det bare med praten.

Eirin Bjørnstad

GODT FORTALT: Lars Åke Andersen og Eirin Bjørnstad i Godt fortalt er på leit etter noen de kan skrive om til sin første livshistoriebok. 

Tove Myhre
kulturjournalist