Sommermorro

DSC_1165Fjortenåringen og jeg har et artig prosjekt vi skal gjøre i sommer. Regine fant ideen hos en av ”Youtube’erne” hun følger og vi har gjort den til vår.

Vi lager først en liste over de helt små, og de spennende store prosjekter, over prosesser og hyggelige ting vi ønsker å gjøre i sommer. For eksempel; *sove i telt.

Så kommer skritt nummer to, vi skriver dette inn i en notatbok, en som vi setter av til dette formål, sommerminneboka!

Til slutt kommer skritt tre; – Fjortenåringen skal bruke konfirmasjonspenger og kjøpe seg et ”moderne polaroid kamera”, du vet et sånn som fremkaller filmen der og da. Nå finnes det i nye merker. Med det skal vi ta bilde av det vi gjør, og lime inn bildet på riktig side . Jeg som helst vil ”sette ord på det” skal selvfølgelig skrive noe om hendelsen også.

Kan du se det for deg? En side med hvert prosjekt. Bilder og tekst, og «voila» et minne for livet!

Vi skal ha hver sin bok, hver sine prosjekter Regine og jeg. Her er noen av mine;

*sove i telt

*plante krydderplanter

*bake min første Pavlova

*fiske og spise fersk fisk i fjæra

*grille med gode venner

*gå i Ånderdalen nasjonalpark

*gå minst to gang på Leirpollfjellet

*finne meg et håndarbeid og få det ferdig!

*brenne bål nesten hver dag

*kle meg i umoderne hytteklær

*sykle til butikken

*hva mer…?

Denne sommeren skal familien være på hytta i tre uker. Hytta vår er egentlig et hundre år gammelt hus, en eiendom vi aldri blir ferdig med å pusse opp. Men så lenge det gir fred i sjelen og gode stunder å skape, er det helt greit. I år er det ferdigstilling av loft og bygging av anneks som står på planen. Og så har jeg veldig lyst på et utekjøkken da.

Huset ligger i ei veldig hyggelig bygd i sykkelavstand til butikken, og med fine folk i husene rundt. Og alt dette skjer på Senja i nord, hvor natten er lys og ingen vil legge seg. Hvor vi håper på like god sommer som i fjor, men alltid tar det som kommer, fordi vi vet hvor vi bor.

I morgen skal jeg og ungdommen min ut og kjøpe kamera, film og notatbok. Det må bli Moleskine på meg, jeg blir kreativ bare av å holde en bok derfra i hånden.

Har du kreative sommerplaner eller kanskje forslag til min liste? En bok har mange sider og sommeren er lang, selv om den går fort.