Symboler – og hva man finner i skuffen

Jeg har alltid vært svak for Symboler som viser hvem jeg er og hva jeg står for. Derfor hender det at jeg ønsker å hive meg på hvis jeg kan stå for en god sak og vise det på en måte som er gjenkjennbar. Sånn som for eksempel dagen i dag, Verdensdagen for Down syndrom med underteksten «det er fint å være annerledes. Symbolet som blir brukt her er ulike sokker.

-For en god idé tenkte jeg, det var i går. Ulike sokker, dette er både befriende og litt småcracy, dette er jeg med på. Jeg som er helt enig i at det er fint å være annerledes, både på den ene og den andre måten.

Litt historie

Da jeg var barn jobbet min far som rektor på Prestvannet barneskole som hadde to avdelinger for psykisk utviklingshemmede (Som det het den gang). Jeg har alltid senere tenkt at jeg var heldig som, selv om jeg ikke selv gikk på den skolen, fikk et helt naturlig forhold til naturlige ulikheter. Noen er slik og noen er sånn, tilrettelegging må til uansett.

I min ungdom jobbet jeg noen somre på Nansenveien som var et bofellesskap for unge mennesker med forskjellige behov. Mange av de som bodde her hadde eller hadde hatt sin skolegang på Prestvannet skole. Dette var før HVPU reformen kom og gjorde bofellesskap som dette umoderne. Beboerne flyttet hjem til sin egen kommune, og for noen til ensomhet i egen leilighet. 

Til poenget

Men det var symboler og sokker vi konsentrerte oss om her. Dette kan bli gøy, tenkte jeg og åpnet sokkeskuffen, før jeg på bunnen av skuffa måtte innse at jeg bare har sorte sokker. Rett nok har noen av dem en tynn stripe med en annen farge oppe på leggen, men særlig crayzy ble det jo ikke.

Jeg er altså kjedelig og lite annerledes når det kommer til sokker. Enten går jeg i sorte sokker, eller så går jeg uten. Kanskje må jeg gå til anskaffelse av minst to par crazysokker, denne dagen kommer jo igjen om et år. I år kan jeg uansett ikke støtte denne gode saken med symboler, kun snakke varmt om, og oppfordre alle andre til å markere på sin måte.  

Våg og vær annerledes, vi er alle født unike og ulik alle andre. Gjør noe fint i dag for en som skiller seg ut, vis at du er en venn.

PS. Her er litt å kose seg med for de som vil ha mer enn sorte sokker. 

Ha en fin og unik dag, og takk for at du leste bloggen min.