Unge fotografer og havgregrynsgrøt

12-åringen og to av hennes venninner kommer lykkelige og glade hjem fra skolen. I dag har de hatt fotokurs. Alle tre er godt over middels interesserte i fotografiets kunst og muligheter. De knipser i vei dagen lang og redigerer på egne pc-er  for bruk til både blogg, og som gaver.

Og i dag  var det altså skoledagen et fotokurs i regi av den kulturelle skolesekken. Du har hørt om den? Kan det bli bedre? Slik jeg tolket ivrig gigling har de altså vært på Polaria og fotografert både små og store seler, andre sjødyr og ikke minst hverandre. Livet under vann var tema. Såpass må det være når man bor ved kysten, og i tillegg har Polaria og Polarinstituttet å ta for seg i.

Den fornøyde mor vil sende en takk til stat, ansvalige mydigheter og tippemiddeloverskuddet for denne fantastiske ordningen som dagens skolebarn nyter godt av. Kunst og kultur på høyt nivå formidles hele tiden til den oppvoksende slekt! Vi har det godt i dette landet!

Etterpå serverte Solkafeen havregrynsgrøt til tre nydelige syvendeklassejenter. Solkafeen er en hjemmebedrift uten moms og inntjening. Blott til lyst og glede, når muligheten byr seg. Den åpnet på soldagen for fire år siden, og har siden da med ustabile åpningstider i både Norge og Spania, servert kosemat og drikke til sultne jenter og gutter som blir med Regine hjem på dager da jeg er hjemme. Slike ting kan en mamma som driver for seg selv tilate seg å berike livet sitt med.

Håper du også har sett noe fint i dag!

God helg!